Ja no hi han invitacions disponibles
Ja hi han 481 invitacions reservades per la gala. Ja no queden invitacions disponibles.


Totes les edicions d'Ebre Líders: 2009 2010 2011 2012
Ens pots seguir a:



E-mail Contrasenya
No pots entrar amb el botó de facebook o no recordes la contrasenya?
Fes click aqui per crear una nova contrasenya o canviar la que tenies

Premis Ebre Líders 2009

Tornar a Maior de l'any

Don Lluís Millàn


El Sr. Lluís Millàn va morir aquest any a l’edat de 96 anys. Tot i que va néixer a Ulldecona, va passar la major part de la seva vida a La Ràpita on exercia de professor. Milers d’alumnes van passar per les seves aules al llarg de la seva vida professional.

Inquiet pel mon de la literatura i de la crònica, va ser un dels fundadors de la Revista Ràpita fa 50 anys en plena època franquista. A la revista Ràpita li va dedicar una gran part del seu legat amb innumerables articles sempre amb el denominador en comú de la Mar. Va ser un gran enamorat de tot allò que envoltava el mon de la mar i dels mariners, i a La Ràpita va trobar el lloc perfecte per a relatar els fets quotidians dels pescadors del segle XX.

L’ajuntament de La Ràpita el va anomenar fill adoptiu, i al poble hi ha un carrer amb el seu nom.

Per la dedicació de tota una vida al mon de l’ensenyament i a difondre els fets relacionats amb la Mar, el Sr. Millàn es mereix aquest premi.


Guanyador en la categoría Maior de l'any

1242 vots
11 comentaris




Comentaris


Jordi


09-11-09 a les 22:01

Em pareix molt noble el que ha fet aquest home per aquesta terra i encara mes noble el desig dels seus familiars per que es recordi. Grande, Pere.

Liliana


10-11-09 a les 00:23

Persones així mereixen ser recordades eternament.

Bernat


12-11-09 a les 08:55

Cal recordar les persones que deixen una empremta positiva en aquells que els envolten.

isabel


30-11-09 a les 00:01

Se'n va anar després de gaudir d'una vida plena, compromesa i fecunda. Compromesa amb la terra i la seua gent. Sempre a l'abast de tots. El seu esforç i la dedicació minuciosa a donar vida a persones i fets oblidats ha contribuït que els rapitencs recuperen la seua memòria com a poble.

tarari


05-01-10 a les 00:42

El Sr. Millán es mereix això i molt més! Ha estat sempre un defensor de les nostres Terres i, sobretot, ens ha ensenyat als rapitencs i rapitenques a estimar més el nostre poble, donant-nos a conèixer la nostra història.
Aquest seria un reconeixement popular que, malauradament,no ha tingut en vida a la Ràpita. Així doncs, estàvem amb deute amb ell!

Àlex

Enric


07-01-10 a les 20:22

Per sempre ha estat una referència per a La Ràpita i seguirà essent-ho

PILAR


22-01-10 a les 12:58

EL seyno Millan vace un home que savia mol i fea estima per totom era un mestre mol bo

lorena


08-02-10 a les 22:11

Recordo quan estudiava la carrera i vaig haver de fer un treball sobre l'escola de la Ràpita en temps de la guerra. La primera persona en la que vaig pensar va ser el Sr. Millán, i ell em va atendre molt amablement. Encara recordo estar al menjador de casa d'ell escoltant-lo, emocionada i amb la pell de gallina. Si en sabia aquest home! Era una persona oberta a tothom, una enciclopedia de les terres de l'Ebre. Un gran mestre que va inculcar als seus alumnes de l'escola del Possit el principis de l'escola nova, una escola activa on s'aprenia no tan sols dels llibres , si no experimentant amb l'entorn. i Creie-me en aquella època no va ser gens fàcil. Per aixó, per la defensa del territori, per ser un ebrenc dels peus al cap el senyor Millàn es mereix aquest reconeixement.

Teresa


11-02-10 a les 18:49

Al Senyor Millán, el meu vot en reconeixement pel temps i estima dedicades a la nostra mar i a la gent de la Ràpita

Lluís


19-02-10 a les 06:57

Va viure plenament dedicat als mariners i a la història de La Ràpita.

Tomás


10-04-10 a les 11:40

Josep Mª! Tomas
Parlar de Millan es recordar un home totalment entrtegat a la història de les nostrtes terres, es recodar les meves trobades amb ell per crear la revista RAPITA que encara avui es publica, es recordar a al "picapedrer" que ha constrfuir els gonaments d ela cultyura rapitenca. Per tot, gràcies, Millan.


Deixa el teu comentari

Només els usuaris registrats poden fer comentaris

Envia a un amic o publica aquesta candidatura al teu web



Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem. Saber més