Ja no hi han invitacions disponibles
Ja hi han 481 invitacions reservades per la gala. Ja no queden invitacions disponibles.


Totes les edicions d'Ebre Líders: 2009 2010 2011 2012
Ens pots seguir a:



E-mail Contrasenya
No pots entrar amb el botó de facebook o no recordes la contrasenya?
Fes click aqui per crear una nova contrasenya o canviar la que tenies

Premis Ebre Líders 2009

Tornar a Ebrenc/a de l'any

Don Lluís Millàn


El Sr. Lluís Millàn va morir aquest any a l’edat de 96 anys. Tot i que va néixer a Ulldecona, va passar la major part de la seva vida a La Ràpita on exercia de professor. Milers d’alumnes van passar per les seves aules al llarg de la seva vida professional.

Inquiet pel mon de la literatura i de la crònica, va ser un dels fundadors de la Revista Ràpita fa 50 anys en plena època franquista. A la revista Ràpita li va dedicar una gran part del seu legat amb innumerables articles sempre amb el denominador en comú de la Mar. Va ser un gran enamorat de tot allò que envoltava el mon de la mar i dels mariners, i a La Ràpita va trobar el lloc perfecte per a relatar els fets quotidians dels pescadors del segle XX.

L’ajuntament de La Ràpita el va anomenar fill adoptiu, i al poble hi ha un carrer amb el seu nom.

Per la dedicació de tota una vida al mon de l’ensenyament i a difondre els fets relacionats amb la Mar, el Sr. Millàn es mereix aquest premi.


Participa en la categoría Ebrenc/a de l'any

3 comentaris




Comentaris


LAURA PENAS


04-11-09 a les 22:20

Vaig tenir el plaer de conèixer a Don Lluis en els últims anys de la seva vida, les seves anècdotes i històries de la Ràpita, sempre m'acompanyaran, va ser un veritable lluitador al que avui se li ha d'agrair el reconeixement que té aquesta ciutat a tot arreu. Va saber colpejar portes a Madrid per aconseguir millores a nivell social i econòmic, amb les quals es va afavorir a moltíssim famílies rapitencas. Des de aquí el meu homenatge ... i el meu agraïment, per haver-me donat la seva companyia.

Paco Carles


12-11-09 a les 17:55

Que podem dir del sr. Millan que no se sapigue, si hi ha una persona que mereix ser Ebrenc de l'any, -sense desmereixe a les altres- aquesta es el sr. Millan, un savi de les terres de l'Ebre o millor dit de la Mar de l'Ebre, per cert, es un toponim acunyat per ell.

Vidal Segura de la Peña


27-11-09 a les 17:46

ERA D.LIUS MILLAN, PERSONA UNIDORA,COMO BUEN
"MAESTRO", CONOCEDOR Y AMANTE DE SU TIERRA Y SUS COSAS, DEL CARACTER Y EL SER ALGO MAS DE SUS GENTES DE LAS "TERRES DEL EBRE ", LUCHADOR, CUANDO NO VENDIA, NI DABA DEMASIADO PREDICAMENTO, POR LA ECOLOGIA, HACERLA POSIBLE, SALVANDO LOS CASI INFINITOS BIENES QUE PUEDE PRODUCIR.
Y CONSIGUIO, CON SU LUCHA, IMPLANTAR LA MORATORIA SALVADORA, ACCION PIONERA DE UNAS COFRADIAS DE PESCADORES QUE MANTUVIERON SU PAN Y EL DE TODOS , CON VISION YHONOR
HOMBRE INTELIGENTE Y ABIERTO, LLEGUE A SENTIRME MUY CERCANO A EL, AL LEER TRABAJOS SUYOS SOBRE SU CIUDAD, S. CARLOS DE LA RAPITA, DESEMBARCOS MILITARES, EN LA PERLA DE
CARLOS III Y ALGUNAS OBRAS CASI "TECNICAS", DE SU VOCACION MAGISTRAL SIEMPRE ACTIVA. TAMBIEN ALGUNASENTRAÑABLES NOTAS DE DISCURSOS, A LOS QUE SUS MUCHOS MERITOS Y SERVICIOS LE OBLIGABAN CADA AÑO.
A MUERTO ESTE AÑO, SU CICLO ESTA CERRADO Y SU OBRA PLANTADA.ES SU AÑO.
DEPENDE DE TODOS QUE VAYA FRUCTIFICANDO EN SUS NIETOS INTELECTUALES.
HE QUERIDO ESCRIBIR ESTAS NOTAS EN CASTELLANO, COMO BANDERA DE LA APERTURA Y EL ENRIQUECIMIENTO MUTUO QUE NOS HACE MAS PERSONAS A TODOS Y COMO HOMENAJE A QUIEN Y TANTO Y TAN BIEN DEFENDIO LA CULTURA "GRA" DE SU TIERRA
VIDAL


Deixa el teu comentari

Només els usuaris registrats poden fer comentaris

Envia a un amic o publica aquesta candidatura al teu web



Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem. Saber més