Ja no hi han invitacions disponibles
Ja hi han 563 invitacions reservades per la gala. Ja no queden invitacions disponibles.


Totes les edicions d'Ebre Líders: 2009 2010 2011 2012
Ens pots seguir a:



E-mail Contrasenya
No pots entrar amb el botó de facebook o no recordes la contrasenya?
Fes click aqui per crear una nova contrasenya o canviar la que tenies

Premis Ebre Líders 2010

Tornar a Premi pataca

Monumet a "Los Combatientes que hallaron gloria en la batalla de l'Ebro"


Monument franquista ubicat al mig de l'Ebre a l'alçada de Tortosa que formen part del cens de simbologia franquista de Catalunya.


Finalista en la categoría Premi pataca

3729 vots



85 comentaris




Envia a un amic o publica aquesta candidatura al teu web



Comentaris


Vicenç


01-02-11 a les 19:19

ES TE DE RETIRAR EL MONUMENT DEL RIU, NO ES UNA QUESTIÓ DE DRETES O ESQUERRES ES SIMPLEMENT UNA QÜESTIÓ DE DIGNITAT DEMOCRÀTICA.

culebra


02-02-11 a les 20:35

En l'ajuda del dimoni
lo monument tombaré
per poder ficar-hi un pont
que pugue passar la gent.

Rastra


02-02-11 a les 23:13

No entenc el govern de CiU es diuen nacionalistes i catalanistes i després diuen que el monument no es prioritat (paraula preferida de Bel quan no sap com contestar)
Sinyos de CiU els catalans no podem aguantar signes d'un represor de la nostra llengua i cultura.

Anònim


03-02-11 a les 10:13

Es una vergonya que encara estigue este monument en peu. És que ningí veu que la gent no el volem?

marvallay


03-02-11 a les 10:31

No dic que estigui a favor que estigue este monument on està. Només me pregunto si és absolutament necessari que es tiri a terra JA, quan desmuntar-lo significa gastar-se una quantitat important de diners en temps de crisi econòmica (d'acord, hi ha altres despeses més supèrflues).
I l'altre dubte que em ronda és sobre la memòria històrica. No és memòria històrica recordar als nostres fills i néts les barbàries que va fer el franquisme? No és aquest monument un símbol d'aquestes barbàries? No el podem utilitzar per a ensenyar què va ser el franquisme i què va fer? Utilitzar un símbol franquista per atacar al franquisme no és mala idea, no?

Sandra Espinach


03-02-11 a les 11:42

Estic quasibé d'acord amb tu marvallay, considero que no és moment per gastar diners de les arques públiques en tombar una estatua en aquests moments, sinó en intentar que la nostra riquesa cultural i, sobretot, econòmica torni a resurgir, que es pugui dir a tota catalunya que la gent de les terres de l'ebre som dels més productius i dels més treballadors.

Tot i que comparteixo aquesta idea amb tu, no comparteixo l'altra. Considero que la memòria de tots aquells que van patir el franquisme en la seva pell es pot recordar d'una forma diferent, perquè aquest monument es va crear per conmemorar el franquisme i sempre serà reconegut així.

Per tot això, li dono un vot per que guanyi el premi pataca, però ara mateix no és el moment del seu enderroc.

Manolo Reverter


03-02-11 a les 13:46

Crec que tothom estariem d'acord amb l'argument que marvallay ens aporta de que ara no és moment de gastar diners en coses que no siguin del tot necessaries. I també estic d'acord en que ara, tirar el monument a terra no és una questió prioritaria. Però Jo crec que el que es demana no és que es tiri a terra de manera immediata, sinó que es manifesti la voluntat clara i cristalina que que aquest monument no el volem pel que representa, i que per molt que li vulguem buscar un altra lectura amb caire més positiu, mai representarà cap altra cosa que no sigui la barbarie que van viure els nostres avantpassats. ës una questió de respecte amb totes aquelles persones que van perdre la seua vida per defensar el que avui tots diem en la boca plena que és lo nostre territori.

M'agradaria fer una proposta per la gent valenta. Si algú és suficient emprenedor i valent per tirar endavant una iniciativa popular per recollir fons per tirar a terra el monument i posa un compte bancari a la diposició del poble, Jo siré lo primer en fer un ingrés de 50€ (m'agradaria que fos més, però para mi això ja és molt). Si això tiorés endavant, los que mos governen, que es mereixen tot lo meu respecte, no tindrien cap altra sortida que dir el que realment pensen fer.

Guillem


04-02-11 a les 11:31

Així estan les coses i encara n'hi ha que dubten. No podem continuar sent "diferents" per a mal.
http://lamarfanta.blogspot.com/2011/02/laguila-del-monument-franquista-de.html

EL_Korb_ 80


04-02-11 a les 18:23

és una vergonya. sembla ser que l'ànima dels bau, fabra, gregos, ... continua a la "capital" del territori.

Halbert


04-02-11 a les 18:26

No hem de ser el mirall dels que van cometre barbaritats. aquest monument el va inaugurar Franco amb boato i als castigats ens van fer quedar a casa prohibint-mos sortir, jo en vaig ser un, "avisado con la debidas consecuencias", crec que ja n´hi ha prou, per dignitat.
Si ara es temps de crisi que estalvien no canvian els noms a les conselleries (torna a fer ròtuls i impressions de nou, despesa absurda) que treguin el senat que no val per a res, que treguin diputacions, Consells Comarcals i facin una administració única a cada territori. I poden aprofitar per donar feina als ferrers,menobres i transportistes de Tortosa, treien aquest monument
Manolo lo de la capta es bona idea, llàstima que cada dia ja menys gent treballant i que l'actual govern de Catalunya s'està carregant no càrregs intermitjos a Barcelona, com seria normal, sinó llocs de substituts/es i d''interins/es que a la fi son treballadors i treballadores com tu i com jo i que l'estalvi que es pot amb el seu sou no arregla res!!!! Encara que mos ho vulguin fer creure!

Manolo


07-02-11 a les 21:32

A veure si guanyem i l'ancalde trau d'una vegada l'aguileta de sisquet i el lusero de las jons, que ja n'astic fins als co.....

Jordi PL


11-02-11 a les 10:48

És absurd votar el monumentet este com a premi pataca. Amb la que està caient si ens fixem en les altres candidatures i ens n'anem a allò simbòlic (simbòlicament penós, tot sia dit). I el projecte Castor, l'AJUNTAMENT D'ASCÓ (que mos vol socarrar a tots) o Repsol... Vatros mateixos...

Midway


11-02-11 a les 11:34

Lo que passa a Tortosa es que la majoria de franquistes actualment voten a CiU, i el senyor Bel per tal de tindrels contents no vol retirar lo monument!

Jordi Conesa


12-02-11 a les 13:30

Amb la que ens està caient fins i tot hi ha gent que sobreposa els símbols a la crua realitat (Castor, Ascó,.....)No anem bé, no.

EL_Korb_ 80


12-02-11 a les 17:12

La diferència és que el el monument franquista, només depèn de l'Ajuntament de Tortosa per traure'l. i tant el projecte castor com lo d'Ascó, depèn de 3r persones

Laia


14-02-11 a les 01:37

hi ha coses mes importants en les que l'ajuntament de Tortosa s'ha de gastar els diners, i no malgastant-los traient un monument que mos agrade o no es part de Tortosa

Pepet


18-02-11 a les 13:00

Jo ho veig com un aspecte saludable... m'explicaré... Per a mí estar bé significa tenir un estat saludable a:

- Nivell físic (important les candidatures del Projecte Castor o Ascó per l'afectació que pot tenir en el medi ambient i per tant en la nostra salut).

- Nivell psicològic i social. I aquí veig la importància de la Retirada del Monument Franquista ja que mantenir-lo suposa mantenir una ferida oberta a persones que han PATIT aquella guerra i que el monument no fa més que RECORDAR-LOS contínuament que els que van vèncer encara tenen molt de poder en la societat actual.

Per tant, no considero que pel fet que sigui algo simbòlic sigui menys important que altres que poden ser vistos com més importants.

sola


19-02-11 a les 08:24

Jo no soc de tortosa i no entenc per que els socialistes que tenien l´ajuntament no ho van fer a i en los de ERC i ICV

josep


21-02-11 a les 09:11

EL QUE REALMENT SIGNIFIQUEN ELS SÍMBOLS FRANQUISTES DE TORTOSA
Article de Juli Loras
http://quinacapital.blogspot.com/2011/02/el-que-realment-signifiquen-els-simbols.html

josep


21-02-11 a les 09:12

Matthew Tree parla sobre el monument franquista de Tortosa

Matthew Trre va estar a Tortosa el passat divendres 18 de febrer. Va vindre per presentar el seu darrer llibre "Negre de merda.El racisme explicat al blancs".

La Comissió per la retirada dels símbols franquistes vam aprofirtar la seua estada a Tortosa per xarrar amb ell i fer-li una visita guiada per alguns dels indrets de la ciutat que encara exhibixen símbols franquistes. En la següent entrevista podreu copsar la seua estranyesa i rebuig pel monument del riu.

http://quinacapital.blogspot.com/2011/02/mathew-tree-parla-sobre-el-monument.html

ZUEV


21-02-11 a les 11:45

VOTATS.....a vore si lo que no aconsegueixen els politics, ho aconsegueix el facebook......

Manolo Reverter


22-02-11 a les 09:29

La gent és del tot increible. Fa dos dies es va donar d'alta una candidatura de Carmele marxante i ja porta més de 100 vots, i en canvi un tema tant preocupant com lo del monument no pasa dels 1.000. Entenc perfectamment la essencia d'este concurs que vol ser 100% popular i qui més recolçament tingue guanye, ja que per algun motiu (el que sigui) s'ha gunayat el recolçament. Però una cosa tant greu com el monument que li ha de fer mal de panxa a tanta gent que pasa pel davant i pensa en lo que representa, hauria de crear un sentiment unanim.

Tinc l'esperança de que si en aquest concurs acaben havent molts vots al monument, al final l'ajuntament canviarà d'idea i el treurà. Així que aquesta és la millor manera de manifestar-se.

Voteu i demaneua a gent de tot el mon que voten. Pels nostres avantpassats.

Cinta


23-02-11 a les 19:48

Es vergonyos que cada vegada que passegem pel riu tinguessem que vore lo monument. Però és que ningú no veu que la gent no el vol. Calen personalitats valentes per acabar en aquesta mena de simbols fascistes.

Manolo Reverter


24-02-11 a les 09:57

Cinta, no et preocupes. Cada vegada veig més aprop lo moment en que faran desapareixer lo monument del riu. Tota, absolutament tota la gent que et trobes pel carrer, està en contra del monument. Que ho vulgui comprovar que pregunti l'opinió de la gent que paseja per davant del monument.

sgbonet


25-02-11 a les 17:57

Mai s'ha de treure un monument historic que, al 2011, ens recorda que hi va haver una epoca en que els germans es mataven entre si. Trist pero real. Al 45 era un monument a "los caidos por dios y por espana. Avui es un monument als milers de joves que van morir per un ideal.

Vicenç


27-02-11 a les 01:27

Sgbonet, respecto la teva opinió però no estas be informat, ja que al 45 no existia el monument. Després voldria saber qui ta dit que recorda els milers de joves morts per un ideal ? ja que un monument se crea para vanagloriar un fet o personatge i per molt que se modifique el seu contingut, el motiu per el que se va crear continua sent el mateix. Per cert si llegeixes el lema lateral del mateix veuràs que diu “A los soldados que hallaron gloria en la Batalla del Ebro”, que no vol dir precisament que siguin del dos bàndols si no els guanyadors.
Per un altre part no es necessari que el monument estigui en un espai públic (en aquest cas al mig del riu), per educar a les noves generacions sobre el tema de una guerra que no s'hages produït mai sense el cop d'Estat del Dictador Franco.

Lorena


27-02-11 a les 21:33

Hola, m'agradaria deixa el meu granet com a espectadora jove. Sóc de les noves generacions, concretament tinc 20 anys.

Primer que tot m'agradaria dir que també he sentit la versió de que aquest monument conmemorava a les milers de persones innocents que van morir a la guerra. Però se ben be que no...

Respecto totalment la vostra postura, pero no ho trobo un fet "important" (tot i que no es la paraula adeqüada per explicar-me) o potser rellevant el fet de llevar-la. Que s'ha de llevar si.. però no ara..

Per a mi.. és molt mes important i perillós la nova infraestructura del projecte Castor. Cada cop que passo per Santa Bàrbara, La Sènia i rodalies m'esgarrifo.. i quan passo directament per davant del projecte Castor, directament s'hem possen els pels de punta. Es increible i esgarrifant els centenars de tubs de gas que estan enterrant entre mig, al costat i per baix de pobles...

Amb aixó no vull dir que no sigui important el fet de tenir que llevar una estatua, fins ara s'han estat llevant totes les que anaven quedan per tota España, però la majoria d'elles eren petites i no tenien tanta complicació com la nostra.
Fa temps que esteu luitan per poder llevar-la i no hi heu pogut aconseguit, ho han anul·lat, no crec que sigui una quëstió de politica, però crec que si fins ara ho han anul.lat serà dificil que amb aixó la llevin.

Torno a repetir.. no crec que sigui una qëstió de política sinó una qüestió de preferencies per al nostre poble/ciutat de Tortosa. Aquest fet ara per ara comportaria unes despeses que crec que no ens podem permetre, necessitem moltes mes coses per urgents per a totom. Amb això es necessiten grues per llençarla, per arrastra-la de l'aigua, per treure-la i per transportar-la fins a la deixalleria o on tingui que estar... Com jo.. crec que pensa molta gent..


Be


28-02-11 a les 20:39

Les dades són clares, 2000 firmes a favor de que és trague el monument de més de 30.000 habitants que té la ciutat de Tortosa. Què vol dir?? Ni una quarta part de la població vol aquesta retirada.El principal que s'ha d'arreglar és el que ens pot perjudicar la salut i el benestar social, no el que ens molesta veure.

Antaviana


01-03-11 a les 12:20

Ai! be, be, lo teu no son les mate, fitxat no has de contar sobre la població total de tortosins i tortosines sinó sobre els registrats que son possibles votants i tot i això no tots els registrats entren al premi PATACA, això representa més de la quarta part, però...... jo crec que el representatiu és que hi ha una inquietut i que ha estat nominat i va el primer en això hem de tenir objectivitat.

Be


01-03-11 a les 20:34

Ai ai, antaviana, crec que lo teu no és llegir bé i entendre el comentaris que és fan. T'ho explicaré a vere si així ho entens. El meu comentari no va sobre els vots d'un premi, sinó que és com una contesta a un altre comentari que hi ha escrit més amunt, aclarint que si a tota la gent que passa per davant del monument li molestés les firmes que és van recollir hauríen de superar de calle les que és van aconseguir. I una altra cosa, si tanta inquietud hi hagués, multiplica les firmes que se van recollir per els díes que es pot votar. Ni de calle!!! Si necessites algun aclariment més, molt amablement te'l puc explicar.

Tona Anjo


01-03-11 a les 23:11

He llegit tots los comentaris que hi ha d'aquesta categoria i no entenc com pot haver-hi gent que defensa que el monument es quedi tal i com està. Es cert que a la guerra va bhaber-hi 2 bandos, però fins i tot els descendents dels afins a Franco avui en dia han de reconeixer la gran barbarie que es va fer i les males consequencies que ens va portar per a Catalunya. Veure el monument i no dir res, és sinonim d'acceptar que la mort de tantes i tants ebrencs per la defensa del seu territori va ser en va.

Anònim


01-03-11 a les 23:17

Si algú es pensa que el volum de signatures és que el que realment sent un poble està del tot equivocat o busca despistar l'i9nterés de la gent. Si tot fos tal i com es preten fer entendre en aquest forum, a les eleccions que tan sols vota menys d'un 50% de la població en edat de votar, voldria dir que la democracia no és necesaria.

Per saber realment que en pensa la gent del malait m,onument, tan sols te que preguntar a la gent de a peu i s'en adonarà del sentir del poble.

Cinta


02-03-11 a les 17:05

Avui he fet la prova i he parlat en 3 persones que hi havia passejant a la vora del riu des d'on es veu el monument, i la resposta ha estat la que tothom s'espera en aquest foro. La gent no jnomés no el vol, sinó que a més a més estant dispossats a manifestar-se i reclamar que el treguin d'una vegada per totes.

Manolo Reverter


03-03-11 a les 13:57

Vinga que el Castor encara ens passarà al davant. Necesitem més mobilització social.

Anònim


04-03-11 a les 09:57

No es pot permetre que cap altre candidat a premi pataca guanyi al monument. Possemos les piles i activem més gent entre tots.

Ireneu


04-03-11 a les 23:20

A qui digue que el monument no es pot tirar per falta de diners, jo m'ofereixo a tombarlo sense cobrar un duro.

Tona Anjo


07-03-11 a les 12:34

Ireneu, ja en som dos. Tot i que el rerafons de la questió no és econòmica, com alguns pretenen fer veure, sinó una questió d'opinió. Sinó a veure si els dirigents politics diuen clarament quina és la seua postura al respecte. Esta és una questió en la que no es pot nadar i guardar la roba, ó s'està a favor o s'està en contra. Que es comencin a mullar abans de les eleccions municipals tots els partits.

Ferra


07-03-11 a les 22:43

Doncs jo si que crec que és per reons econòmiques. Però està bé el que heu dit.. estic segur que si formeu un grup de 40persones (o les que creguessiu convenients) aneu a parlar amb l'alcalde de que ús presteu voluntàris per llençar-la ( és molt fàcil dir-ho però no tal fàcil eh)no us dirien que no, crec que us donarien suport i tot.

No estic a favor del monument, però jo no crec que sigui el moment per treure'l ja que comporta una gran despesa, grua, tirala.. llevala del riu, arrastrala i pujala al camiò-trailer, i portala a fondre o la deixalleria....... I despreés hi han carrers de Tortosa que fan pena...

Josep


08-03-11 a les 17:39

Ferra, ferra que te se veu lo plumero en este sarcasme, lo alcalde sempre escolta pero despues fa lo que vol en nom de la prioritat, prioritat la seua, ego, és no la prioritat objectiva, és ell i nomes ell i no l'interesa treure el monument perque te en estos moments votants dretants que li retirarien lo vot, lo que no se com se poden nomenar catalanistes estos del Vipartit, si, si VIPARTIT Conver i Unió

josep


11-03-11 a les 12:20

I sense llibertat d'expressió...
http://lamarfanta.blogspot.com/2011/03/tortosa-es-queda-sense-la-mostra.html

terear69


12-03-11 a les 16:33

Em fa vergonya q un simbol tant asquerosament faixista sigue un símbol q fotografien els turistes.

silvana


14-03-11 a les 16:55

ei hola aki us deixo el meu vot com cada dia desde el twirling la cava! espero que vosaltres tambe ens ajudeu! gracies

Pere 666


15-03-11 a les 11:46

Jo no soc partidari de que es retiri, tot i que estic en contra del franquisme, no podem amagar el pasat, tot el contrari hem de tindrel ben present per a que no torne a pasar, per que si no tombem entre d'altres la Alambra de Granada, que es un simbol de quan ens van conquistar els Arabs no entenc per que hem de tombar els d'una dictadura mes recent, que no deixa de ser historia.

Vicenç


15-03-11 a les 16:50

Pere 666; Es curiós els intents de donar raons, per intentar justificar l'injustificable, començàs diem que no ets franquista,com si això ja et dones garantia d'objectivitat per després di lo que dius que no es no mes que confusió (també podria pensar que es demagògia, però desem-lo en confusió), el intentar crear un paral·lelisme entre construccions i monuments que son dos coses totalment diferents. Lo monument es un símbol de la dictadura t'agradi o no, per la qual cosa si realment volem viure en dignitat, lo tindríem de retirar d'un espai públic i museïtzar-lo, per la segona part de lo que dius que es que serveixi de record per que no es torni a repetir situacions com aquelles.

silvana


16-03-11 a les 12:42

DESDE EL TWIRLING LA CAVA US DONEM EL NOSTRE RECOLZAMEN! ESPERO QUE VOSALTRES FESSIU EL MATEIX AMB NOSALTRES! GRACIES I ANIMS!

ARANTXA


16-03-11 a les 12:42

DESDE EL TWIRLING LA CAVA

aaron


16-03-11 a les 12:53

desde twirling la cava!

flower


16-03-11 a les 13:01

desde twirling la cava! espero k vosaltres tambe ens feu suport! gracies

mario


16-03-11 a les 13:01

del twirling la cava anims

Manolo Reverter


16-03-11 a les 20:18

Cada dia voto a aquesta candidatura perque realment em sento compromés amb els meus avantpassats, i possiblement li dono més importància de la que realment te el meu vot, i per això he de confdesar que ultimament tinc por mde que Carmele marxante ens pasi davant i acabi guanyant el premi pataca. Si us plau donemon tots vergonya de que aquesta senyora pugui guanyar el premi i no baixem la guardia en cap moment.

Cinta


17-03-11 a les 12:02

Si algú te contacte amb l'alcalde de Tortosa, que li digui que es llegeixi els comentaris per a que s'en adoni de que la gent del seu poble no vol lo monument. No cal que el tirin demà a terra, però que ens diguin que de veritat tenen la voluntat d'enderrocar-lo.

MULET


17-03-11 a les 15:55

manolo estic d'acord amb tu! els del twirling la cava us donem suport i us votem cada dia! pero tambe demanaria que vosaltres ens ajudeu!! gracies!

maria rosaa


17-03-11 a les 18:29

olaaa sook deel twwirliing la cavaa i us donok unh voot ;) espereem els vostres voots!

JordiA


18-03-11 a les 00:47

Lo de la Karmele no s'entèn gaire...tots a votar al monument de la vergonya!

josep


18-03-11 a les 12:00

Em sembla que algú s'ha atavalat... haurem de promoure que tothom vote aquests dies. Algú altre ja ho està fent per a que no surti el Monument.

Vicenç


18-03-11 a les 16:46

Estic d'acord en tu Josep, mes d'un s'esta atabalant, per això precisament tenim de continuar votant fins el final, senyal que anem be.

lupe


18-03-11 a les 18:09

han passat tants anys... i continuem igual!

ZUEV


19-03-11 a les 03:34

Els nostres vots del ZUEV per a vatros. una bona causa que ja no tindria que existir....ojalá l'any que be ja no tinguesem que votar a esta causa...SALUT

cintash


20-03-11 a les 16:37

m'oferixo voluntària per fer força i tombar el monument!

Laia


21-03-11 a les 01:12

un vot d'una aficionada del remolin-bitem!
esperem els vostres tots també que els necessitem!

Lau


21-03-11 a les 08:27

Ui Laia! Has canviat d'opinó o ens prens el pèl? Com que fa uns dies vas dir que hi ha coses més importants en què l'Ajuntament de Tortosa hauria de gastar els seus diners i no "malgastant-los" traient un monument que és part de Tortosa...

Guillem


21-03-11 a les 12:33

Estos aficionats del Remolins-Bítem espero que no siguen tant xaqueteros com l'amiga Laia. O potser ara ho veus diferent? Pregunto.

Albert


22-03-11 a les 19:16

Sospito que algun no l'interesa que surti aquesta candidatura la primera i ha format a files, com sempre, i fa votar la friki!!! ja,ja....

lankton


23-03-11 a les 10:19

Aquest monument es una vergonya per a totes les Terres de l'Ebre, i un insult a la memoria i la democracia. Segur que hi ha més problemes aqui també, pero és lamentable que no ens hem pogut desfer d'aquest en els 36 anys des de que va marxar el Tio Franco. Vinga, a vore si entre tots (i els amics, i els cosins ...), els que volem una democracia consolidada aconseguim que aquest trasto quedi retratat.

neus


23-03-11 a les 10:31

no podem permetre que guanye la karmele! que no se'n surtiguen en la seua estos que manen!

josep


23-03-11 a les 13:03

Roquetes acull l’exposició ‘Símbols de Franco’ després de les dificultats per ubicar-la a Tortosa

- La Comissió per la retirada dels símbols franquistes de Tortosa topa amb nombrosos impediments durant més de dos mesos

- Reclamen a CiU, una vegada més, que contrague el compromís de retirar el monument franquista

http://www.quinacapital.blogspot.com/

lis


23-03-11 a les 14:44

mes voots de twirling la cavaa espereem els vostrees ;)

Halbert


23-03-11 a les 20:17

Este CiU que diu josep és Conveniencia i Sumisió, oi? pos com voleu que fasen una exposició de a Tortosa i que retiren los monuments que no veieu que uns se menegen per conveniència i los atres son sumisos.

lankton


24-03-11 a les 00:14

Gracies Twirling La Cava, ja us hem votat, i votarem, a casa nostra. Endavant que aixo no s'ha acabat!

EL_Korb_ 80


24-03-11 a les 09:23

quina vergonya dels que voten a la friki de karmele. me'n dono vergonya que el territori no demostres lo rebuig a este monument. collons!

dracus


24-03-11 a les 12:07

En fi, quin sentit te votar en una votació amanyada?

lara


25-03-11 a les 21:21

Diferència entre Karmele i monument fanquinsta: vore Karmele a la tele és una opció, tu tries; el monument franquista ens l'hem d'empassar cada dia, tant si ens agrada com si no.

terear69


26-03-11 a les 21:03

I tant amanyada cada dia la Karmele puja 500 vots... llastima no interesa parlar molt del "monumento a los que perdieron la ida en la batalla del ebro"

EL_Korb_ 80


28-03-11 a les 16:46

jo també penso que està amanyat, la pujada de karmele no s'entén. Només és un personatge, que te pot agradar més o menys, però no és cap ofensa per a Tortosa i el territori, recodreu-vos que el "padre apeles" també va dir alguna vegada que havia estat estudiant a Tortosa.

El monument és una ofensa als demòcrates, collons!

meri


29-03-11 a les 09:54

No entenc res... a vore, soc tortsina i tinc 30 anys. la meva pregunta es: per que treure el monument??? es part de la nostra historia, dolenta, si, pero part d'historia. se que van morir moltes persones pel franquisme, i que aquest monument ho recorda, pero es HISTORIA. es el nostre passat. es com si ara es volgues tombar la catedral per que la majoria de la gent ara es no creient i el fet de que hi hagi una catedral va en contra dels drets dels no creients.. es una burrada, tat???? pos senyors, tant la catedral, el castell de la suda, el palau episcopal, el monument del riu... TOT ES HISTORIA!!!!!!

lara


29-03-11 a les 19:49

la història es va escrivint amb el dia a dia i tombar el monument també pot formar part de la història. No es pot fer demagògia comparant les barbàries que representa el monument amb el patrimoni, com la catedral, el castell, el palau,...

Lui


29-03-11 a les 21:26

Doncs jo crec igual que Meri.. és un monument que sempre ha estat i és part de la nostra història, ens recorda el que va passar i l'error que no hem de torna a cometre.
A més a més crec que no es el moment aportú per llevar-lo ja que els diners que tindrien que estar invertir en el procés de llevar-lo podrien anar destinats a cursos de formació per a la gent que està a l'atur, per solucionar barreres arquitectòniques i moltes més necesitats que hi ha a Tortosa.

neus


30-03-11 a les 10:04

així que és un error traure el monument...pos que tontos que són los alemans, los francesos, los anglesos...tots han llevat coses "històriques" i tots s'han equivocat!

Quanta demagògia barata!

meri


30-03-11 a les 11:10

quin gust que hi ha avui en dia per la parula "demagogia" tot lo que no interessa es demagogia... per favor...
Lo que jo intento dir es que per molt que es tregui el monument, la historia no canviara, per molt que el treguin, mai oblidare la historia del meu avi que va tenir que marxar a l'exili...
I parlant de demagogia,... si es treuen tots els monuments que recorden el franquisme, hitler, ... també ho tindrien que treure dels llibres d'historia, dels llibres de text dels col.legis... Per que cal saber aquesta part d'historia tant dolorosa??? tot plegat ho trobo una burrada.
No cal mirar aquests monuments com una alegoria als dictadors, si no com a part d'una historia que hem viscut...

gerrard


30-03-11 a les 13:36

un vot... dedicat al sr Bel i la petita que sempre va amb ell (perdoneu pero no me'n recordo com es diu)

brian


30-03-11 a les 14:15

Mantenir aquest monument al riu no ajuda gens a recordar l'historia. La prova és que molta gent no sap ni que representa! Representa, i només pot representar, allò que va voler Franco quan ho va ficar. O natros podem canviar el sentit de les obres de "art" quan volem?
L'historia s'aprendrà dels llibres, dels museus (on anirà aquest troç de ferro), i de poder parlar i entendre el que va passar, i no tapar-ho amb xorrades com és la votació a Karmele!!
Vinga, un vot més per la democracia i memoria real.

pere


30-03-11 a les 19:19

realment es un atemptat a la dignitat humana que este simbol encara visque entre nosaltres, el simbol dels facistes y tan facistes son els que per part del Ajuntament de Tortosa permeteixen que aquesta "cosa" estigue al lloc, pero es normal, hen de saber que mols dels ultims alcaldes franquistes despres van ser alcaldables per CIU i PP (abans Alianza Popular)

gerrard


31-03-11 a les 08:26

Veig que per no fotre en un compromis al senyor batlle Beeel, els seus ,voten a la friki de la Carmele.... ho trobo lamentable. Quina manera de burlar-se de la Historia Negra.
Colla de frikies!!!!
El meu vot es per esta merda de momument FASCISTA !!!!

terear69


31-03-11 a les 22:32

Si volem opinar amb causa del que significa el monument feixista, sisplau, lleguim la realitat de la història dels nostres abis, i del que va pasar al any 1936, i al 1939, el resultat es un monument absurd ,per favor q te a veure a catedral amb aquest monument,no e spot fer demagogia sobre aquest monument,no vull dir realment el q penso per no ser maleducada i malparlada.

liaram


31-10-11 a les 00:05

Deixaré les meves ideologies a part i potser és el que tindrieu que fer la majoria quan parleu d'aquest Monument, que l'únic que fa es recordar part de la nostra historia i servir per honrar la memòria de tots els que hi van deixar la vida, sense entrar en ideologies, ni defenssant el què.
Com bé podeu llegir "a los combatientes que hallaron gloria" un dels pocs monuments que respecta a TOTS els que van caure.


Deixa el teu comentari

Només els usuaris registrats poden fer comentaris

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem. Saber més